FNV JAARVERSLAG 2013 IS UIT

Het Jaarverslag Lokaal FNV Drechtsteden 2013 is uit. Het beschrijft de sociaal-economische feiten, ontwikkelingen en activiteiten waarbij Lokaal FNV Drechtsteden in 2013 betrokken was.
Klik hier om het Jaarverslag te lezen ...

Het gaat hierbij vooral om beleid dat door de zes gezamelijke Drechtsteden i.c. de Drechtraad wordt aangestuurd. Denk aan het reilen en zeilen van de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) die regiobreed functioneert. Maar ook de besluitvorming bij de afzonderlijke gemeenten is erg belangrijk zoals b.v. bij de invoering van de nieuwe wet op de jeugdzorg. De gemeentelijke en regionale politiek wordt op zijn beurt sterk beïnvloed door landelijke en provinciale afspraken en regelgeving.

We wijzen hierbij op de decentralisaties van Awbz (WMO 2015), jeugdzorg en sociale zekerheid (Participatiewet). In 2013 waren veel van onze activiteiten gelieerd aan dit trio decentralisaties en de er mee samen hangende bezuinigingen van 1,7 miljard structureel op de Awbz, 1,8 miljard op de Participatiewet en 450 miljoen op de jeugdzorg zoals overeengekomen in het regeerakkoord “Bruggen slaan” van 29 oktober 2012.

Verder leverde de voortgaande economische crisis met zijn nevenverschijnselen van werkloosheid, groeiende schuldenproblematiek en armoede veel discussie op. Zowel het landelijke beleid op het gebied van arbeidsvoorwaarden, werk en bijstand zoals neergelegd in het sociaal akkoord van april 2013 tussen vakbeweging en kabinet als de begrotingsafspraken 2014 van het kabinet met wat later de “constructieve oppositie” is genoemd, spelen hierbij een belangrijke rol. Ook hiernaar is de nodige aandacht gegaan.

Tenslotte zijn we ook sterk bezig (geweest) met de ontwikkeling binnen de vakbeweging naar een democratische vereniging met een ledenparlement en meer samenwerking tussen de diverse bonden. En last but not least wijzen we u er op dat alles wat FNVlokaal Drechtsteden doet er op gericht is de realisering van de FNVdoelstellingen en idealen dichterbij te brengen.      

Klik hier om het Jaarverslag te lezen ...


Th. Lemmens, Secretaris FNV Lokaal Drechtsteden / fnv078
Tel. 078 - 617 52 97
Email th.lemmens@planet.nl



Geen opmerkingen:

Een reactie posten