Red de zorg: teken de zorgpetitie

Deze regering sluit de toegang tot verzorgingshuizen af en bezuinigt tegelijk op de zorg thuis. Er wordt maar liefst 3 miljard bezuinigd op de zorg aan de meest kwetsbare mensen. Gemeenten krijgen de jeugdzorg en een groot deel van de zorg voor ouderen en gehandicapten op hun bordje, maar moeten het tegelijkertijd met veel minder geld doen.

Zorg raakt iedereen. Jouw omgeving en jezelf. Wanneer je ouders, partner of kinderen afhankelijk zijn van zorg of als je met passie in de zorg werkt en je baan verliest. De zorgpremies rijzen de pan uit en de vrije keus voor artsen verdwijnt. Ondertussen boeken zorgverzekeraars grote winsten. Dat mag en kan niet gebeuren! Teken daarom onze petitie en vraag daarmee de regering om de zorg te redden en andere oplossingen te bedenken.

Goede zorg zorgt ervoor dat mensen op een veilige manier thuis kunnen blijven wonen wanneer het leven niet meer zo makkelijk gaat. Goede zorg zorgt ervoor dat ouderen, zieken, gehandicapten, mensen met psychische problemen en kwetsbare kinderen niet tussen wal en schip vallen. Goede zorg thuis voorkomt dat kwetsbare mensen eerder gebruik moeten maken van duurdere zorg in een instelling. 

Tienduizenden medewerkers in verzorgingshuizen, jeugdzorg, dagopvang en de thuiszorg zullen hun baan verliezen. En vele kwetsbare mensen verliezen hun noodzakelijke zorg. De plicht van het rijk en van gemeenten om voor hun inwoners te zorgen en het recht van kwetsbare mensen op zorg komt te vervallen. Mantelzorgers als familie, vrienden en buren moeten meer zorgtaken overnemen in de 'participatiemaatschappij'. In onze samenleving zorgen we echter al voor elkaar en is professionele zorg van belang.
Red de zorg. Teken de petitie en vraag iedereen in je omgeving hetzelfde te doen. Want de zorg raakt iedereen. Vroeg of laat.

Red de zorg!
De FNV start de campagne Red de zorg, want de vakbond staat midden in de maatschappij. We zijn er voor werkenden en niet-werkenden. Teken de petitie!!



We rekenen op je medewerking!

Bekijk hier het filmpje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten